Almanya'da Çalışma İzni Nasıl Alınır

Para biriktirmek için yurtdışına çalışmaya gitmek isteyenlerin aklına ilk gelen ülke Almanya. Bu durumun sebebi orada bulunan Türk'lerin sayıca daha fazla olması ve genelinin çalışmak için orada bulunması. Ancak Almanya'da çalışma izni olmadan iş bulmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını da bilmelisiniz. Peki Almanya'da çalışma izni nasıl alınır?

Almanya'da Çalışma İzni Nasıl Alınır

Para biriktirmek için yurtdışına çalışmaya gitmek isteyenlerin aklına ilk gelen ülke Almanya. Bu durumun sebebi orada bulunan Türk'lerin sayıca daha fazla olması ve genelinin çalışmak için orada bulunması. Ancak Almanya'da çalışma izni olmadan iş bulmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını da bilmelisiniz. Peki Almanya'da çalışma izni nasıl alınır?

25 Ekim 2019 Cuma 08:44
28 Okunma
Almanya'da Çalışma İzni Nasıl Alınır

Eğer oturma izniniz varsa, çalışma iznini de rahatlıkla alabilirsiniz. Bunun için bir Alman vatandaşı eşinizin olması yeterli koşuldur. Eş durumundan dolayı size oturma izni verilecektir. Sonrasında da çalışma iznini alabilirsiniz. Ancak böyle bir durumun söz konusu olmaması halinde, çalışmak istediğiniz firmanın size davetiye göndermesi ve orada çalışmanız yönünde istek yapması gerekmektedir. Bu isteğin sonrasında yine Almanya'da çalışma izni alabilirsiniz.

Bir Alman vatandaşı bularak evlendiğinizde, hemen oturma izni almanız da söz konusu olmayabiliyor. Sizi Almanya'ya eş durumundan alan eşinizin bir yerde çalışıyor olması ve ortalama 1.300 Euro maaş alması gerekiyor. Aldığı bu maaşla ailesine tek başına bakabiliyor olması koşullarının sağlanması halinde oturma izninizi alabiliyorsunuz. 1.300 Euro değerindeki maaş ise Almanya'nın her şehri için bir diğerinden farklı olabiliyor.

Belirtmiş olduğumuz koşulları sağlayan eşiniz oturma iznini ilk olarak 3 aylık olarak alıyor. Bu geçici oturma iznini kalıcı hale getirmek ise bundan sonra sizin 600 saatlik bir dil kursuna katılmanızla sağlanıyor. Bu kursun sonunda A2 ya da B1 seviyesinde Almanca konuşabiliyor olmanız gerekiyor. A2 seviyesinde Almanca konuşmanız demek, çok akıcı bir şekilde olmasa da derdinizi karşı tarafa anlatabilmeniz anlamına geliyor. B1 seviyesinde konuşmanız ise Almanca'yı akıcı olarak konuştuğunuz anlamını taşıyor. Hemen sonrasında kalıcı oturma izni alabiliyorsunuz. Bunun akabinde çalışma iznine de hak kazanmış oluyorsunuz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.